Packages

Equipment Recommendations

To get the most out of your cycling trip you should be prepared for everything the trails and the weather have to throw at you! The following list is a guide line for what to bring to get the maximum out of your mountain biking experience. the list is not exhaustive so bring any essentials you think we've missed.

 • mountain bike (in case you don't rent one)
 • jersey(s)
 • cycling shorts with a quality chamois
 • helmet
 • full finger bike gloves with a padded palm
 • cycling socks(synthetic or lightweight wool)
 • arm warmers
 • leg warmers(or long bibs)
 • cycling shoes 
 • hydratation pack with zippered utility pockets
 • water canteen with hydratation liquid
 • spare tubes
 • hand pump
 • MultiTool(preferably one with a chain breakerunit)
 • knees and elbows protection
 • quality rain jacket(preferably Gore-Tex, with pit-zips for ventilation)
 • wind jacket(lightweight and form-fitting)
 • sweater(fleece and form-fitting mid layer)
 • top and bottom baselayer(syntetic or lightweight wool)
 • sunglasses(polarized are ideal)
 • camera(phone or poit-and-shoot, and a GoPro or other POV camera)
 • phone
 • neck warmer(or BUFF preferably)

  If you don't find something on the list, and you think is absolutelly necessary, do not hesitate to put in your luggage, or contact us for more details!

 •  

 

Contact us

Tel: +40 721 635 988
Email: contact@robikemania.com

Regulament concurs

REGULAMENT

Data desfasurarii:

15.08.2020

Locul desfasurarii:

Predeal, jud.Brasov (RO)

Organizator:

Asociatia Sport Pentru Predeal

Parteneri:

Primaria Orasului Predeal, Herbagetica, Decathlon, Areon,BDG

 

DESCRIERE EVENIMENT:

“MTB PREDEAL KIDS TROPHY”este o competiție maraton mountain-bike (MTB) – XCM de ciclism.Concursul se adreseaza in mare parte copiilor amatori, dar prezinta si categorii pentru adulti. Concursul este deschis publicului larg, astfel că participanții sunt sportivi amatori, fiecare in parte avand șanse egale pentru câștigarea premiilor oferite de sponsori și organizatori. In contextual pandemiei de SARS-COV 2 pentru a evita supraaglomerarea atat in zona de start/sosire cat si pe trasee, startul in concurs se va da la diferit pe fiecare categorie in parte la diferenta de timp de aproximativ 10 min., incepand cu ora 10.30

 

TRASEE SI CATEGORII:

*Cursa copii 6-8 ani combinat băieți și fete pe o distanță de aproximativ 1km cu traversare de elemente specifice bikepark (balansoar, rollere de accelerare)cu  start la ora 11.30

Cursa copii 9-12 ani fete distanță aproximativa de 3 km pe traseu de pădure cu traversare de diverse elemente naturale și specifice bikepark cu  start la ora 11.10

Cursa copii 9-12 ani băieți pe distanța aproximativă de 3 km cu  start la ora 11.10

Cursa copii 13-15 ani fete pe distanța aproximativă de 6 km cu elemente naturale specifice și cu zone de coborâre pe potecă de pădure cu  start la ora 11.00

Cursa copii 13-15 ani băieți pe distanța aproximativă de 6 km cu  start la ora 11.00

Cursa adolescenti 16-18 ani fete distanță aproximativa 6 km cu  start la ora 10.50

Cursa adolescenti 16- 18 ani băieți distanta aproximativă de 6 km cu  start la ora 10.50

OPEN 18+ feminin pe distanța aproximativă de 14 km cu  start la ora 10.30

OPEN 18+ masculin distanță aproximativa de 14 km cu  start la ora 10.40

*  E-BIKE RACE OPEN pentru toate vârstele pe distanța aproximativă de 15 km cu  start la ora 11.30

 

CLASAMENTE SI PREMII:

Pentru fiecare categorie descrisa anterior se vor premia primii trei clasati , premiile cuprinzand trofeu, diploma, tricou si medalie.  Restul participantilor pe fiecare categorie care nu se vor clasa pe primele trei pozitii, vor primi diploma de participare care se va regasi in kitul de participare. Kiturile de participare vor contine numerele de concurs, cipul de cronometraj, diploma de participare, cadouri din partea sponsorilor si organizatorilor. Numarul de kituri de participare este limitat si va fi distribuit in limita disponibilitatii in ordinea inscrierii in concurs.

 

CONDITII DE PARTICIPARE:

 

Competitia este deschisa oricarui iubitor al sportului si al miscarii în natura.

Sunt necesare: o stare buna de sanatate, un nivel corespunzator de antrenament si un bagaj de cunostinte tehnice specifice.

Participantii isi asuma întreaga responsabilitate pentru starea de sanatate în care se afla.

Cei care nu au împlinit 18 ani trebuie sa aiba acceptul scris si semnat al parintilor sau al tutorelui legal, pe formularul de înscriere si pe declaratia de responsabilitate.

Orice participant înscris va avea un numar de concurs furnizat de organizatori.

Orice participant trebuie sa respecte regulile competitiei si trebuie sa urmeze indicatiile date de organizatori.

 

ÎNSCRIERE:

Înscrierea se poate face online la:https://www.robikemania.com/ro/inscriere-concurs-mtb

Incepand cu data de 16.07.2020 pana la data de 12.08.2020 orele 22.00 în limita a unui numar de  participanti, numar ce va fi anuntat in functie de decizia autoritatilor la data respective.Inscrierile se pot face si  la locul desfasurarii competitiei, in ziua de

15.08.2020, intre orele 08:30 – 10:15. Numarul de participanti ce se vor putea inscrie la fata locului va fi anuntat pe site-ul organizatorului si pe pagina de facebook cu 48 de ore inainte de inceperea concursului.

 

TAXA DE PARTICIPARE:

Inscriere online cu kit de participare 120 ron/adult (18ani+)  ; 60 ron/copil (>18 ani) plata in contul IBAN la Banca Transilvania : RO38BTRLRONCRT0452991301 beneficiar Asociatia Sport Pentru Predeal.

Inscriere in ziua concursului (cu kit de participare in limita disponibilitatii) plata in numerar la secretariatul competitiei din zona de start/sosire.

 

 ANULARI:

Daca evenimentul este anulat din motive de forta majora, participantii nu vor beneficia de compensatii pentru alte pierderi, cum ar fi cheltuieli de cazare sau transport.

 

RESPONSABILITATE:

Fiecare concurent care ia parte la „MTB PREDEAL KIDS TROPHY” de ciclism este responsabil pentru propria securitate si siguranta.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii si personalul care participa la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de ranire sau pagube, inconveniente datorate anularii, întârzierii sau modificarii traseelor care pot surveni în timpul desfasurarii evenimentului.

Fiecare participant trebuie sa semneze, înainte de înscriere, o declaratie de responsabilitate, prin care îsi asuma riscurile ce rezulta din participarea la un astfel de eveniment si orice pagube survenite din orice motiv, inclusiv pierdere sau furt.

De asemenea in contextul pandemiei cu SARS-COV 19, fiecare participant este obligat  sa respecte masurile de distantare sociale impuse de autoritati si organizatori in vederea impiedicarii raspandirii virusului Corona.

 

CARACTERISTICI ALE COMPETITIEI:

Evenimentul este o competitie in aer liber.

Traseul este neamenajat si neprotejat, prin padure iar in zonele de drum asfaltat trebuie respectate regulile de circulatie conform legiilor in vigoare.

Toate acestea necesita experienta si cunostinte speciale, cum ar fi:

• fiecare participant sa aiba cel putin o experienta generala despre concursurile de biciclete din punct de vedere al conditiei fizice;

• fiecare participant sa aiba cunostinte tehnice despre abordarea unui traseu neamenajat prin padure;

• fiecare participant ar trebui sa aiba un bun simt al directiei pe teren montan, chiar si în conditii de vreme rea si vizibilitate redusa.

• fiecare participant ar trebui sa dea dovada de fair play si prietenie si sa actioneze în consecinta atunci când situatia o cere;

• fiecare participant ar trebui sa stie si sa aiba o atitudine care sa tina cont de faptul ca oricât de multe masuri de siguranta ar lua organizatorii, nu sunt si nu vor putea fi acoperite toate riscurile rezultate din natura competitilor, mediul si conditiile în care se desfasoara acestea;

• fiecare participant trebuie sa stie ca nici un premiu nu este mai presus de sanatatea si viata lui si/sau a altor participanti si sa actioneze în consecinta pentru a se proteja atunci când simte sau observa un pericol.

 

ECHIPAMENT OBLIGATORIU:

• bicicleta în stare buna de functionare,

• casca de protectie,

• numar cu cip(furnizat de organizatori)

Lipsa acestor articole duce la descalificare.

 

 

 

 

NUMERE DE CONCURS:

 

Numerele de concurs vor fi primite în momentul validarii înscrierii, dupa ce participantul a completat si a semnat formularul de înscriere si declaratia de responsabilitate .

Numerele de concurs trebuie purtate pe ghidonul bicicletei si trebuie sa fie vizibile pe toata durata cursei.Acestea sunt differentiate pe culori astfel:

* Categoria 6-8 ani combinat băieți și fete – culoarea ROZ

* Categoria 9-12 ani fete – culoarea GALBEN

* Categoria 9-12 ani băieți  - culoarea GALBEN

* Categoria 13-15 ani fete – culoarea ALBASTRA

* Categoria 13-15 ani băieți – culoarea ALBASTRA

* Categoria 16-18 ani fete – culoarea VIOLET

* Categoria 16- 18 ani băieți – culoarea VIOLET

* Categoria OPEN 18+ femei – culoarea ROSIE

* Categoria OPEN 18+ bărbați  - culoarea ROSIE

* Categoria E-BIKE RACE OPEN pentru toate vârstele – culoarea VERDE

 

Logo-urile plasate pe numere trebuie sa fie vizibile. Numerele nu trebuie sa fie taiate sau modificate sub nici o forma in timpul concursului. Nerespectarea acestui lucru va atrage dupa sine descalificarea.

 

VALIDARE / SEDINTA TEHNICA / START

Sedinta tehnica va avea loc în ziua cursei, la ora 10.00

Verificarea materialelor va începe cu 30 minute înainte de start.

Cu 30 minute înainte de start se vor transmite eventualele noutati si modificari aparute.

In zona de START/SOSIRE vor fi amplasate elemente specific bikepark (viraj cu contrapanta,roller de accelerare, balansoar) care pot fi parcurse inainte de inceperea competitiei pentru antrenament.

 

 

LIMITA DE TIMP:

Traseele pentru copii: 2 h

Traseele pentru adulti: 4 h

 

OPRIREA / RETRAGEREA DIN CURSA:

Organizatorul îsi rezerva dreptul de a opri un participant în urmatoarele cazuri:

• s-a accidentat dupa start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei;

• în cazuri exceptionale.

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa-I informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control sau la sosire. Neanuntarea retragerii din cursa va cauza o operatiune de cautare si salvare (echipe de salvare) pe cheltuiala participantului implicat.

Retragerea va fi confirmata prin semnatura pe foaia de arbitraj. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii, exceptie facând cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

 

CRONOMETRAJ:

Cronometrajul se face in sistem electronic, fara punct intermediar de control.Orice participant va trebui sa parcurga traseul destinat categoriei de varsta desemnate si marcate cu culoarea respectiva si va trebui sa termine in timpul extins impus de organizatori. Neindeplinirea acestor sarcini  va aduce descalificarea acestuia/acesteia.

 

CONSERVAREA NATURII:

Lasarea de gunoaie pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurator va atrage dupa sine descalificarea.

 

SUPORTERI / AJUTOR:

In momentul de fata adica la data de 10.07.2020,  competitiile sportive NU au dreptul de a se desfasura cu public/spectatori !!!drept urmare prezenta spectatorilor si/sau a publicului pe traseu nu este permisa in acest moment!

Daca pana la momentul startului competitiei autoritatile vor relaxa aceasta masura, atunci suporterii sau spectatorii au obligatia de a pastra o distanta de siguranta fata de competitori.

Suporterii pot sustine orice competitor cu conditia sa respecte regulile de conduita, indicatiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competitiei. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), exceptie facând cazurile deosebite si ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lânga bauturile fructele si alimentele energizante oferite de organizatori pot primii si alte alimente, lichide.

 

PUNCTE DE REALIMENTARE:

 

Pe trasee vor exista 2 puncte de realimentare,marcate corespunzator, puncte in care se vor gasi produse energizante si de hidratare pentru competitori, acestea fiind sigilate si pasteurizate. Accesul la aceste produse,  precum si dispensarea ambalajelor acestora facandu-se sub indrumarea voluntarilor aflati in aceste puncte. In contextual epidemiei de SARS-COV 19 este foarte important ca sa se urmeze toate indrumarile voluntarilor pentru a impiedica raspandirea noului Coronavirus.

 

 

PENALIZARI:

Urmatoarele actiuni atrag descalificarea:

• scurtarea traseului;

• nerespectarea mediului înconjurator;

• modificarea numarului de concurs sau lipsa trecerii prin poarta de start/sosire;

• nerespectarea regulilor competitiei si a masurilor de distantare sociala;

• comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane;

• lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu.

 

CONTESTATII:

Orice participant poate face o contestatie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competitiei sau împotriva deciziilor oficialilor. Contestatia se va depune la secretariatul competitiei, în scris, la 15 minute de la afisarea rezultatelor complete provizorii.

Rezolvarea contestatiei se va face in urmatoarele 30 minute.

Prin înscriere si participare fiecare participant confirma ca a citit, înteles si acceptat conditiile de participare si aceste reguli, îsi asuma riscurile participarii la MTB PREDEAL KIDS TROPHY 2020 de ciclism si sunt responsabili pentru propriile actiuni care ar trebui sa tina cont de circumstante relevante ca: trafic, conditii meteo, schimbarea vremii, zona în care se afla, echipament.

 

MODIFICARI:

Echipa de organizare isi rezerva dreptul de schimbare în detaliu a regulilor si modul de desfasurare a competitiei, pâna la data de 12.08.2020. Aceste posibile schimbari vor fi publicate pe:

·      pagina oficiala de facebook  facebook.com/robikemania

·      site-ul organizatorului www.robikemania.com

·      pe pagina oficiala a Centrului de Informare si Promovare Turistica a Orasului Predeal

·       pe panourile de informatii din zona de start/sosire.

Organizarea fiecarui concurs se bazeaza pe o logistica moderna, menita sa asigure standarde de siguranta,performanta si protectie a mediului:

• asistenta medicala, asigurata de echipa SALVAMONT Predeal dispusa pe traseu in puncte cheie;

• puncte de hidratare, alimentare si asistenta tehnica pe traseu;

• marcaje executate cu materiale eco;

• echipaje de jandarmi si politie pentru asigurarea bunului curs al evenimentului precum si pentru asigurarea pastrarii masurilor de distantare sociala;

·      Echipaj tehnic care va verifica starea traseelor inainte si dupa competitie asigurandu-se ca impactul asupra mediului inconjurator sa fie minim.

Traseul competitiilor va fi ales in asa fel incat sa poata fi parcurse fara probleme de catre toti participantii.

Regulamentul competitiei, precum si traseul vor fi disponibile pe site-ul si pe pagina de Facebook a organizatorului:

www.robikemania.com/ro/inscriere-concurs-mtb

 

ASOCIATIA SPORT PENTRU PREDEAL

Str.Eroilor, nr.37, Predeal, jud.Brasov,cod 505300

CIF 40174090

IBAN Banca Transilvania: RO38BTRLRONCRT0452991301

Telefon: 0721635988

e-mail: contact@robikemania.com

 

 

Declaratie pe proprie raspundere pentru minori
Declaratie pe participare pe proprie raspundere
REGULAMENT MTB PREDEAL KIDS TROPHY

Guidance and Assistance

Our team is ready to provide touristic assistance on the bike tour.A dedicated team of professionalls guides will take you on the most snappy trails.

Guidance and Assistance

Bike rentals

In our packages there is the possibility of bike rentals.

We can put to your disposalan variedbike fleet, with different sizes, from 22" , 24" to 26" and 29", hardtails or full-suspension.

bike rentals

Transportation and logistics

Transportation from and to the airport is secured by transport company specialized with buses with different capacities, according to the group structure: 8, 16, 24,44 persons.

Transportation and logistics

What a wonderful week on those mountains! Amazing set up and organization. Luv u guys! See u next year!

- Arisa, Tel Aviv

Most wanted packages

Other outdoor activities

scoala de schi predeal, scoala de sky predeal

Scoala de schi si snowboard

Aflata la baza partiei Clabucet din Predeal, scoala de schi SkySnowSchool [...]

Scoala de schi si snowboard

team building

Team building experiences

Activitati outdoor dinamice ce cresc coeziunea de grup

traseu bicicleta teambuilding

tabere copii predeal

Tabere tematice pentru copii

O alternativa pentru o vacanta perfecta pe parcursul a patru anotimpuri, in tabere de iarna, tabere de vara, primavara ori toamna [...]

Tabere tematice pentru copii

Newsletter

Follow us

sus
Call now!